De Release Candidate van Windows 7 is gelekt op het internet. Hoewel de bijna-definitieve versie van het besturingssysteem vanaf 5 mei vrij te verkrijgen is, meldt de blog Istartedsomething dat de software nu al te vinden is bij "uw favoriete contenthub". Het gaat om build 7100.0.090421-1700, die in de 32-bitversie 2,35 gigabyte groot is. De […]

Advertentie

De Release Candidate van Windows 7 is gelekt op het internet. Hoewel de bijna-definitieve versie van het besturingssysteem vanaf 5 mei vrij te verkrijgen is, meldt de blog Istartedsomething dat de software nu al te vinden is bij "uw favoriete contenthub".

Het gaat om build 7100.0.090421-1700, die in de 32-bitversie 2,35 gigabyte groot is. De 64-bitvariant bedraagt 3,05 GB. Hoewel de Release Candidate op verschillende P2P-netwerken te vinden is, waarschuwt ZDNet.com-blogger Adrian Kingsley-Hughes dat er ook valse downloads circuleren.

Prestaties
De kans is klein dat er nog opmerkelijke wijzigingen zijn doorgevoerd in Windows 7. Vooral de prestaties van het systeem zijn interessant om te bekijken, al volgt de officiële release voor het grote publiek al binnen anderhalve week.

De Release Candidate is zowat de laatste fase voordat een product werkelijk klaar is voor de markt. In dat stadium komen er meestal geen nieuwe functies meer bij, maar wordt er vooral gewerkt aan het verwijderen van bugs.