Nieuws

Europa wil IT-onderzoek met ballen

Europese ICT-innovatie loopt achter op de VS en Azië. Dat was de probleemstelling van een congres van de Europese Commissie in Praag, afgelopen week. De oplossing is simpel: inventief zijn, en ballen aan het lijf hebben.

De conferentie ging na hoe Europa het voortouw kan nemen op het vlak van ICT-innovatie. "Europa moet inventief zijn, en lef hebben. Vooral in tijden van crisis", stelde Viviane Reding, eurocommissaris voor de Informatiemaatschappij. Europa moet durven investeren in ontwikkeling.

Er werd een oproep gedaan aan alle EU-lidstaten om de budgetten voor R&D te verdubbelen, om de kloof met de VS en Azië te dichten.

De beste manier om terug op het voorplan te komen, is samenwerking tussen de verschillende lidstaten, gelooft Reding.

"De inspanningen van de 27 EU-landen combineren, en de samenwerking met internationale partners een versnelling hoger schakelen, is essentieel voor Europa om de leiding te nemen in toekomstige technologieën, die radicaal nieuwe oplossingen kunnen voortbrengen voor de burgers op het vlak van gezondheid, klimaatverandering, vergrijzing, duurzame ontwikkeling en veiligheid", aldus de commissaris.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business