Nieuws

Apple zet 1.600 verkopers buiten

Apple heeft in zijn tweede fiscale kwartaal, dat afsloot op 28 maart, 1.600 werknemers ontslagen. Het gaat om mensen uit het verkoopkanaal van de computerbouwer.

Het bericht staat in contrast met de goede kwartaalresultaten die het bedrijf eerder deze week bekendmaakte. Apple boekte een nettowinst van 1,21 miljard dollar, waarbij de financiële topman sprak van "het beste kwartaalresultaat in de geschiedenis van Apple buiten vakantieperiodes".

Verkoop daalt
Toch gaat het niet goed met de winkelverkoop. De gemiddelde omzet per winkel zakte gedurende het kwartaal naar 5,9 miljoen dollar, ten opzichte van 7,1 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar geleden.

De totale omzet van Apples retailafdeling ging omhoog met slechts één procent (naar 1,74 miljard dollar), hoewel het bedrijf sinds vorig jaar 45 nieuwe fillialen heeft geopend. De afgelopen drie maanden opende Apple overigens slechts één nieuwe winkel.

De retailafdeling, welke vooral neerkomt op de verkoop via de Apple Store, stelt nu nog veertienduizend mensen tewerk. Drie maanden geleden waren dat er nog 15.600. Apple heeft de ontslagronde gisteren ook gemeld bij SEC, de Amerikaanse beurswaakhond.

Met een bijdrage van CNet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business