Microsoft-topman Steve Ballmer ziet het nut niet in van Oracles overname van Sun. Zijn bedrijf is in zulke deals helemaal niet geïnteresseerd, en ook Yahoo zou niet langer op de begeerlijke blik van Redmond moeten rekenen. “Ik heb geen idee waarom een softwarebedrijf een hardwarebedrijf zou kopen”, verklaarde Ballmer volgens Reuters. Daarmee stelt hij openlijk […]

Advertentie

Microsoft-topman Steve Ballmer ziet het nut niet in van Oracles overname van Sun. Zijn bedrijf is in zulke deals helemaal niet geïnteresseerd, en ook Yahoo zou niet langer op de begeerlijke blik van Redmond moeten rekenen.

“Ik heb geen idee waarom een softwarebedrijf een hardwarebedrijf zou kopen”, verklaarde Ballmer volgens Reuters. Daarmee stelt hij openlijk vragen over de deal tussen rivaal Oracle en Sun. “Wij willen geen enkel hardwarebedrijf kopen.”

Verder verkondigde Ballmer nog dat Microsoft niet langer geïnteresseerd is om Yahoo over te nemen. Het bedrijf zegt nu een strategisch partnerschap met de zoekgigant na te streven in plaats van een overname. Eerdere overnamegesprekken sprongen herhaaldelijk af.

Microsoft zegt daarnaast in het eigen kunnen te geloven om de strijd met Google aan te gaan. “Je zal ons zien innoveren in search”, aldus nog Ballmer. Door middel van innovatie hoopt het bedrijf meer marktaandeel van Google weg te snoepen.
 

 

Advertentie