Nieuws

Limburgse Plataan levert officiële Dynamics-boeken

 

Plataan, een jong IT-bedrijfje uit Hasselt, gaat de officiële handboeken voor Dynamics maken. Het contract is ongeveer 100.000 euro waard en is afgesloten met het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond.

Vincent Bellefroid en zijn partner Koen Stox startten het bedrijf in 2005 op. Ze gaven training over Dynamics, eerst in België en later ook in het buitenland. In 2007 schreven ze al drie boeken en ook in 2008 werkten ze drie boeken af over Sure Step, een methodologie en een product voor Microsoft Dynamics.

Dit jaar haalde Plataan zes contracten binnen en dingt het nog mee in een zevende marktbevraging. Waarom het hoofdkantoor van Microsoft juist voor het Hasseltse bedrijf heeft gekozen, weet oprichter Vincent Bellefroid zelf niet. Hij vermoedt dat de ver doorgedreven specialisatie in de niche van Dynamics er voor iets tussen zit.

Toekomst in Oosten?
Hoe Plataan verder moet groeien, is nog onzeker. Het bestuur heeft al de mogelijkheid bestudeerd om in het buitenland een bijkomend kantoor te openen, meer bepaald in Oost-Europa. “Maar we zijn nog maar vier jaar bezig,” redeneert Bellefroid, “en we willen niet overhaast te werk gaan. Onze kwaliteit kan dan dalen en de focus op Dynamics is eigenlijk belangijker.”

Ook het vakgebied kan nog uitgebreid worden. Volgens Vincent Bellefroid is de logische volgende stap om ook de aanpalende producten naast Dynamics te gaan behandelen. Opleidingen over SQL Server of Sharepoint zouden bijvoorbeeld goed aansluiten bij het huidige aanbod Dynamics-opleidingen.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business