Londen wil de warmte die het nieuwe datacenter Telehouse West genereert aanwenden om naburige huizen en kantoren te verwarmen. De verwachting is dat deze vorm van stadsverwarming een stroombesparing van 9 megawatt oplevert. Het is niet de eerste keer dat warmte van een datacenter gebruikt wordt voor een nuttig doeleinde. In Zwitserland levert een door […]

Advertentie

Londen wil de warmte die het nieuwe datacenter Telehouse West genereert aanwenden om naburige huizen en kantoren te verwarmen. De verwachting is dat deze vorm van stadsverwarming een stroombesparing van 9 megawatt oplevert.

Het is niet de eerste keer dat warmte van een datacenter gebruikt wordt voor een nuttig doeleinde. In Zwitserland levert een door IBM gebouwd datacenter genoeg warmte af aan het lokale zwembad om het water op temperatuur te houden. Onderzoekers van Notre Dame University gebruiken de hitte van hun center om een broeikas warm te houden.

Telehouse West is het eerste grote datacenter dat toestemming heeft gekregen om uit te breiden in Londen sinds de invoering van een nieuwe duurzaamheidswet. Telehouse meldt dat het die toestemming wist te krijgen dankzij groene innovaties die zijn bedacht door de WSP Group. Dit is een uit Londen afkomstige groene adviesgroep.

 

 

Advertentie