Nieuws

Cisco niet geïnteresseerd in overname Sun

Nu de overnamegesprekken tussen IBM en Sun zijn spaak gelopen, wordt er met argusogen naar Cisco gekeken. De netwerkgigant zou ook wel geïnteresseerd zijn in een overname. De topman ontkent, maar dat zou ook een strategisch leugentje kunnen zijn.

“Cisco handelt overnames erg snel af”, stelt CEO John Chambers aan Bloomberg. “Als we dat wilden, dan zouden we al wel iets ondernomen hebben.” Met andere woorden: als Cisco een overname zou willen uitvoeren, dan was het al lang gebeurd.

Maar dat zou ook wel een strategische ontkenning kunnen zijn. Analisten wijzen erop dat bedrijven wel vaker hun onverschilligheid voor een overname in de media uiten, om de overnameprijs op die manier onder druk te zetten.

De overname van Sun door Cisco zou niet onlogisch zijn. Die laatste wil zich al langer profileren in de servermarkt en zou wel eens geïnteresseerd kunnen zijn in Java en MySQL.

Sun knoopte eerder al overnamegesprekken aan met IBM, maar die liepen spaak. Dat kwam vooral door onenigheid over de overnameprijs.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business