Nieuws

Meer dan helft bedrijven gebruikt nu al virtualisatie

 

Meer dan de helft van de bedrijven zet nu al op één of andere manier virtualisatie in. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat het Nederlandse bureau MarketCap uitvoerde ter ondersteuning van het Business meets IT-seminar over datacenters en virtualisatie. De volledige resultaten van die studie worden volgende week donderdag bekendgemaakt.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij 400 Belgische bedrijven. 53,8% van de ondervraagden zegt nu al virtualisatie te gebruiken. Vooral nutsbedrijven, de ICT-sector zelf en de mediabranche virtualiseren in hun datacenter. Daar gebruikt 73% van de bedrijven de voordelen van virtualisatie. De overheid (49%) en de sectoren transport en distributie (47%) scoren het minst goed. Nog eens 13% van de respondenten zegt in 2009 werk te zullen maken van virtualisatie, 8% zet het op de agenda voor 2010. Slechts één ondervraagde op vier zegt helemaal geen interesse te hebben.

Wanneer over virtualisatie gesproken wordt, blijkt in de eerste plaats servervirtualisatie bedoeld te worden. Van de bedrijven die met virtualisatie bezig zijn, zegt 82% hun servers te virtualiseren. Op de tweede plaats komen toepassingen (36%), op de hielen gezeten door storagevirtualisatie (35%). Het virtualiseren van desktops wordt maar door 17% van de respondenten aangehaald.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de IT-afdeling denkt dat het datacenter flexibel kan inspelen op veranderingen in de markt, terwijl de IT-manager ook van mening is dat het management voldoende vertrouwen heeft in de IT-afdeling. De afgekopen jaren zou dat vertrouwen bovendien toegenomen zijn.

Meer gedetailleerde cijfers uit deze studie worden bekendgemaakt tijdens het seminar ‘Datacenters op maat van de business’, dat onze uitgeverij op 23 april organiseert. Op dat seminar worden ook getuigenissen gebracht door Tessenderlo Groep, het Belgische Rode Kruis, Toyota en Fedict. Columnist en visionair Peter Hinssen geeft een keynote over veranderingen in de samenwerking tussen business en IT. De volledige agenda vindt u op www.businessmeetsit.be.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business