Nieuws

Ook smartphones voor 'Internet voor iedereen'

Ook smartphones zullen deel gaan uitmaken van het nieuwe ‘Internet voor iedereen’-aanbod dat tegen de zomer wordt verwacht, als operatoren en fabrikanten meewerken tenminste. Zo zou ook de Apple iPhone onderdeel kunnen worden van het aanbod.

‘Internet voor iedereen’ is een project dat de digitale kloof in ons land wil dichten, en werd enkele jaren geleden al gelanceerd. Het concept was echter een flop, maar ICT-minister Van Quickenborne plant een herlancering rond de zomer. Het omvat een bundel van hardware (desktops, laptops en netbooks) en een internetabonnement, waarvan de btw kan worden teruggetrokken via de belastingaangifte.

Maar nu wil de minister ook smartphones opgenomen zien in het aanbod. “Want de toekomst van het internet is mobiel”, stelt Van Quickenborne. Hij is ervan overtuigd dat mobiele internettoepassingen de toekomst zijn. Daardoor zou het niet meer dan logisch zijn dat ook smartphones in het aanbod worden opgenomen.

Over welke toestellen het gaat, daar wist hij nog niets concreets over te zeggen. “Dat hangt af van de aanbiedingen van zowel de operatoren als de hardwarefabrikanten”, stelt de minister. Het zal dus van de fabrikanten RIM en Apple afhangen of ook BlackBerry’s en iPhones deel gaan uitmaken van het goedkope ‘Internet voor iedereen’-concept.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business