Virtualisatiespecialist VMWare grijpt deze week zijn Partner Exchange conferentie aan voor de lancering van het VMware Partner Network, een overkoepelend initiatief waaronder alle samenwerkingsverbanden voortaan vallen. VMware werkte ook een reeks incentives uit om partners nog meer richting specialisatie te duwen. “Het VMware Partner Network is een logische verderzetting van alles wat de we laatste […]

Advertentie

Virtualisatiespecialist VMWare grijpt deze week zijn Partner Exchange conferentie aan voor de lancering van het VMware Partner Network, een overkoepelend initiatief waaronder alle samenwerkingsverbanden voortaan vallen. VMware werkte ook een reeks incentives uit om partners nog meer richting specialisatie te duwen.

“Het VMware Partner Network is een logische verderzetting van alles wat de we laatste jaren al opzetten,” zegt Marc Groetelaars, directeur van het Noord-Europese partnerprogramma bij VMware. Binnen het VPN vallen alle samenwerkingen, of het nu gaat om OEM’s, affiliatie partners, systeemintegratoren of resellers.
 
Een van de belangrijke speerpunten voor de komende maanden zijn de ‘competenties’ waar VMware-partners zich kunnen op toeleggen. Die deelde het bedrijf in vier niveaus in: de infrastructuur, desktop virtualisatie, virtualisatie management en business continuity. Voor deze specialisaties zijn ook nieuwe cursussen voorzien op de Partner University die eerder op VMworld Europe werd aangekondigd. Vanaf kwartaal drie zullen deze competenties ook extra geld opleveren voor de partner: het advantage+ incentive programma wordt uitgebreid met solutions+, dat zijn extra financiële voordelen die partners krijgen voor de verkoop van producten als VMware View, VMware Site Recovery Manager, VMware vCenter Lab Manager, VMware vCenter Stage Manager en VMware vCenter Lifecycle Manager.
 
Met de toevoeging van deze extra specialisaties speelt VMware naar eigen zeggen in op de wensen van zowel partners als klanten. Uit bevragingen bij beide groepen kwam naar voren dat partners zich van hun concurrenten willen onderscheiden, terwijl klanten duidelijker willen weten welke partner hen het beste zal kunnen helpen. Daarom wordt binnenkort ook de partner locator op de website van VMware aangepast. Nu krijgt een klant een algemeen overzicht van alle partners, later dit jaar zal meer gericht gezocht kunnen worden.
 
Tegelijk voert VMWare naast de Premier, Enterprise en Professional niveaus ook Registered categorie in. Dat is het instapniveau voor een VMware partner. Hij krijgt dan wel al bepaalde voordelen zoals toegang tot de reseller website Partner Central, maar blijft van een aantal andere voordelen verstoken. Partner Central wordt de komende tijd ook onder handen genomen zodat iedere VMware partner sneller toegang krijgt tot de informatie die voor hem het belangrijkste is, afhankelijk van de rol die de persoon heeft (sales, pre-sales,…)en de competenties waarin hij zich specialiseert.
 
Voor Groetelaars is het duidelijk dat een partner baat heeft bij een goede samenwerking met VMware. “Voor iedere dollar aan VMware software die een reseller verkoopt, kan hij nog eens 10 dollar extra omzetten aan hardware en diensten.”

 

Advertentie