Nieuws

Nederland en België samen op ICT-trein

De Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken, Frank Heemskerk, heeft afgelopen donderdag een bezoek aan zijn Belgische collega, minister Van Quickenborne, afgerond. De twee kondigen aan actiever te gaan samenwerken om de ICT-trein niet te missen.

Het is de Nederlandse website Automatiseringsgids die over de ontmoeting berichtte. Het bezoek was een vervolg op een trip van de Belgische minister aan Nederland op 18 maart. Toen bracht Van Quickenborne niet alleen een bezoek aan het kabinet-Heemskerk, maar ook aan de Nederlandse telecomregulator OPTA en twee ICT-bedrijven.

Na afloop van zijn gesprek met Heemskerk zei Van Quickenborne een voorbeeld te willen nemen aan Nederland, omdat onze noorderburen ons al geruime tijd hebben voorbijgestoken wat ICT-evoluties betreft.

Samenwerking lijkt essentieel te zijn. “Nederland en België zijn nauw verwant. Door actiever samen te werken op een aantal terreinen, kunnen we beter profiteren van elkaars ervaringen en kennis. Wij gaan onder meer de krachten bundelen om elektronische vaardigheden van burgers te bevorderen en open standaarden en open sourcesoftware internationaal te promoten”, stelde Heemskerk tijdens zijn Belgisch bezoek.

Om België al een duw in de rug te geven, stelt de staatssecretaris een test ter beoordeling van digitale vaardigheden, een “DQ-test”, ter beschikking aan ons land. In de toekomst zullen nog andere tools tussen beide landen worden uitgewisseld.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business