Nieuws

Ingram Micro verdeelt Sitecom

Ingram Micro wordt distributeur voor de producten van Sitecom. Dat Nederlandse bedrijf is de laatste jaren een sterke speler geworden op de markt van netwerken en computer connectivity producten. Sitecom telt nu drie distributeurs in België.

“Met Sitecom nemen we bijzonder gebruiksvriendelijke producten in ons gamma op,” zegt Steve Meynen, managing director van Ingram Micro BeLux. “De Sitecom-producten weerspiegelen de visie van het bedrijf: eenvoud. Net die eenvoud wordt een belangrijke USP (unique selling point) in onze communicatie naar de resellers toe waaraan we met Sitecom nieuwe oplossingen kunnen bieden die bestemd zijn voor gebruikers in de thuis- en klein zakelijke markt,” meent Meynen.
 
“Wij zijn bijzonder trots om met Ingram Micro in zee te kunnen gaan,” zegt Jan Welleman, distributieverantwoordelijke bij Sitecom. “Ingram Micro is een partner met internationale faam die ons de mogelijkheid biedt om een breed resellerpubliek te benaderen. Zowel reseller als eindgebruiker gaan onze oplossingen ongetwijfeld appreciëren: onze producten zijn gebruiksvriendelijk, eenvoudig te installeren en genieten van een waarborg van 10 jaar. Als grootste Europese netwerkmerk, willen wij ons marktaandeel op de Belgische markt aanzienlijk vergroten en de samenwerking met Ingram Micro moet ons helpen om die groeiplannen te ondersteunen. ”
 
Het Sitecom productgamma omvat oplossingen voor Internet connectivity (Highspeed internet Wireless ADSL2+ Routers, broadband, ISDN, analog), network connectivity (300N Wireless Routers, network switches, KVM switches, power protection), easy connectivity (Bluetooth adapters, eSATA PCI cards, Firewire), entertainment specialties (media players, drives en readers) en diverse oplossingen voor de mobiele werker.
 
Vorige maand werd ook Bas Distribution aangesteld als Belgisch distributeur van Sitecom. Eerder was alleen Didi Tech & Distribution als verdeler voor België actief. “De gesprekken met zowel Bas als Ingram Micro lopen al van voor ,ieuwjaar, maar werden nu afgerond,” zegt Jan Welleman.  In beide gevallen zijn het winkelketens die er voor zorgden dat Sitecom zijn aantal distributeurs optrok. “In Nederland hadden we Bas Distribution nodig om ook in de MyCom en Vobis winkelketens binnen te geraken, en we sloten meteen een deal voor de hele Benelux. Ingram Micro kwam er bij omdat BIASS er op aandrong dat we ook via een broadliner als Ingram Micro of Tech Data zouden komen. Uiteindelijk is de keuze op Ingram Micro gevallen.” Volgens Welleman is het distributieplaatje voor België daarmee rond.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business