Internettelefoniebedrijven zoals Skype vragen Europese beleidsmakers om het gebruik van hun diensten toe te laten op smartphones binnen Europa. Dat schrijft persbureau Reuters. De oproep komt kort na de uitspraak van de Duitse operator T-Mobile dat het de iPhone-versie van Skype zal blokkeren. De oproep kwam van The Voice on the Net (VON) Coalition Europe, een belangengroep […]

Advertentie

Internettelefoniebedrijven zoals Skype vragen Europese beleidsmakers om het gebruik van hun diensten toe te laten op smartphones binnen Europa. Dat schrijft persbureau Reuters. De oproep komt kort na de uitspraak van de Duitse operator T-Mobile dat het de iPhone-versie van Skype zal blokkeren.

De oproep kwam van The Voice on the Net (VON) Coalition Europe, een belangengroep met leden zoals Microsoft, Skype, Google en Intel. “Het blokkeren van spraaktoepassingen op mobiele toestellen […] is bijzonder negatief voor de consumentenwelvaart in Europa”, klinkt het in een verklaring.

Inkomstenverlies
Steeds meer VoIP-programma’s maken tegenwoordig de sprong naar smartphones, maar dat is tegen de wil van operatoren. T-Mobile geeft als reden dat al dat digitaal verkeer de netwerkprestaties in het gedrang brengt. Al zien ze uiteraard ook liever geen belminuten verloren gaan aan gratis telefoniediensten.

Tethering
Programma’s voor tethering liggen om een soortgelijke reden onder vuur. Met die techniek kan een smartphone worden gebruikt om het 3G-signaal om te zetten naar een Wifi-verbinding voor je laptop. Ook hier concurreren de gratis applicaties met betalende 3G-sticks en hun bijbehorende data-abonnementen.

 

Advertentie