Zakelijke gebruikers van Windows 7 mogen hun toestel downgraden naar Windows Vista. Zelfs opnieuw overstappen naar Windows XP of nog oudere versies is mogelijk. De bal ging aan het rollen toen computerbouwer HP aankondigde dat het zijn Windows 7-toestellen voor zakelijke klanten zou uitrusten met downgrademogelijkheden. Later bevestigde Microsoft dat dat geen privilege is […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Zakelijke gebruikers van Windows 7 mogen hun toestel downgraden naar Windows Vista. Zelfs opnieuw overstappen naar Windows XP of nog oudere versies is mogelijk.

De bal ging aan het rollen toen computerbouwer HP aankondigde dat het zijn Windows 7-toestellen voor zakelijke klanten zou uitrusten met downgrademogelijkheden. Later bevestigde Microsoft dat dat geen privilege is voor HP, maar altijd al is toegelaten voor alle computerbouwers. In theorie is het zelfs mogelijk om terug te gaan naar Windows 95.

De downgrade is mogelijk voor alle Volume-licence klanten. Dat zijn bedrijven, overheden en organisaties die grote aantallen van het besturingssysteem aanschaffen. Voor consumenten geldt de aanpassing niet. Concrete details over de mogelijkheden zijn nog niet bekend. Mogelijk maakt Microsoft later nog een onderscheid tussen de Professional- en Ultimate-versie als het gaat om de keuzemogelijkheden.

Met een bijdrage van CNet.