Nieuws

Open source kan nog groeien in bedrijven

Volgens een rapport van onderzoeksbureau Forrester gebruikt 45% van de bedrijven open source software voor businesskritieke toepassingen. En er zit nog speling op dat getal, want er zou nog een serieuze groeimarge bestaan.

Forrester voerde een rondvraag bij bedrijven uit, en daarop baseren de onderzoekers zich om te stellen dat open source nog meer potentieel heeft. Die groei zou vooral bestaan in de aantrekkelijkheid van kostenbesparingen door het gebruik van open source software.

Daarnaast zouden de meeste gebruikers ook gewoonweg tevreden zijn met de open source-toepassingen die worden gebruikt. Tot 92% zegt zeer tevreden te zijn met hun open source business tool en office pakketten.

Volgens het rapport kunnen IT-mensen in een bedrijfsomgeving het zich niet langer permitteren om niet serieus naar open source te kijken. Op die manier zou het zich in de kern van het bedrijfsleven hebben binnengewerkt. Maar tegelijk worden security en support aangehaald als de mogelijke hiaten die de stap naar open source bemoeilijken.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business