Nieuws

Overname Twitter ontkend

Het bericht dat Google de microblogdienst Twitter wil overnemen, wordt alweer sterk afgezwakt. Intussen reageert medeoprichter Biz Stone bijzonder vaag op het nieuws.

De nieuwssite TechCrunch meldde het nieuws eind vorige week op basis van twee anonieme bronnen. Later werd het bericht gerelativeerd door een derde bron die het over gesprekken “in een vrij vroeg stadium” had.

Een blog van The Wall Street Journal licht iets meer op van de geruchtensluier en zegt dat Twitter en Google bezig zijn met “productgerelateerde gesprekken”, maar niet met een overname.

Oprichter spreekt
Sindsdien heeft Stone zelf in een kort blogbericht bevestigd noch ontkend dat er overnamegesprekken aan de gang zijn. “Het zal geen verrassing zijn dat Twitter gesprekken voert met andere bedrijven en over uiteenlopende onderwerpen.” Wel benadrukt hij zijn streven naar een winstgevend en onafhankelijk bedrijf.

Motieven
Sinds het overnamegerucht zijn verschillende analisten bezig met de speculaties rond de zaak. Zo vertelde IDC-analist Karsten Weide aan Computerworld dat Google de microblogdienst misschien wil kopen om te voorkomen dat Microsoft of Yahoo hen voor is. Bij het internetverkeer dat de dienst genereert, trekt hij dan weer de link met YouTube dat Google eind 2006 overnam.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business