Nieuws

Intel Xeon 5500 gelanceerd

Intel heeft zijn Xeon 5500 processorreeks voorgesteld. De chipfabrikant spreekt van "de meest revolutionaire serverprocessors sinds de lancering van de Pentium Pro" in 1995.

In het totaal lanceert het bedrijf 17 serverprocessors die allemaal inspelen op snelheid en stroomefficiëntie. Zo zouden servers dankzij die dual core chips maar liefst 90% beter presteren in vergelijking met een single core. Dat terwijl de stroomefficiëntie met 18% stijgt.

“De Intel Xeon processor 5500-series is het fundament voor een nieuw decennium van innovaties”, zegt Intels senior vicepresident Patrick Gelsinger. “Deze chips bieden ongekende innovaties op het gebied van prestaties, virtualisatie en werklastbeheer. Dat alles creëert nieuwe kansen om ’s werelds meest complexe uitdagingen aan te gaan en de grenzen van de wetenschap en technologie te verleggen.”

Intel verwacht dat er ruim 70 fabrikanten in totaal 230 systemen gaan bouwen gebaseerd op de Xeon 5500-reeks. Daar zit voor het eerst netwerkspecialist Cisco bij. Ook Dell, Fujitsu, HP, IBM en Sun Microsystems werken aan machines op de nieuwe processors.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business