Nieuws

Acer stopt verkoop Linux-minilaptops

Acer zal in de toekomst geen Linux-gebaseerde minilaptops meer verkopen in België en Nederland. De vraag ernaar blijkt te klein.

Kopers van minilaptops geven duidelijk de voorkeur aan Windows, ook al zijn de machines waarop dat besturingssysteem moet draaien veel minder krachtig dan een gewone notebook. "Netbooks moet je dan ook eerder zien als aanvulling op een bestaande pc, dan als een echte vervanger ervan", aldus Marc Pauly, countrymanager Benelux bij Acer.

In 2008 verkocht Acer vijf miljoen exemplaren van de Aspire One-reeks. Het beschikt daarmee over het grootste marktaandeel voor minilaptops, nog voor Asus en HP. Eind 2008 was vijftien procent van de totale notebookmarkt voor netbooks. Netbooks zijn goedkope, kleine laptops zonder optische drive.

Google Android
Acer laat verder weten geen concrete plannen te hebben voor een netbook met Google Android als besturingssysteem. Toch verwachten veel analisten dat andere fabrikanten deze stap wel gaan zetten.

Acer zal wél Google Android gaan gebruiken op een van zijn aankomende smartphones. Smartphones zijn een nieuwe markt voor Acer, en het verwacht op korte termijn hierin een grote speler te worden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business