Fabrikant Belkin roept in Europa op eigen initiatief een aantal van zijn Powerline-adapters terug. Dat zijn adapters om een internetverbinding binnenshuis via het elektriciteitsnet te delen. Het gaat om vier types die ook in België en Nederland worden verkocht. De bewuste producten voldoen niet aan de Europese laagspanningsrichtlijn 2006/95/EC en de norm 60950-1. Het komt […]

Advertentie

Fabrikant Belkin roept in Europa op eigen initiatief een aantal van zijn Powerline-adapters terug. Dat zijn adapters om een internetverbinding binnenshuis via het elektriciteitsnet te delen. Het gaat om vier types die ook in België en Nederland worden verkocht.

De bewuste producten voldoen niet aan de Europese laagspanningsrichtlijn 2006/95/EC en de norm 60950-1. Het komt erop neer dat er onder "uitzonderlijke omstandigheden" een kans is dat de gebruiker een elektrische schok krijgt.

Specifiek gaat het om een deel van de Powerline-startpakketten type F5D4073, de Powerline AV-startpakketten type F5D4074 en de Powerline-adapters van de types F5D4073S en F5D4074S. Ze werden verkocht tussen oktober 2008 en februari 2009.

Minimaal risico
Belkin benadrukt dat het om een minimaal risico gaat en dat er nog geen schadegevallen bekend zijn. Het bedrijf raadt klanten aan om het serienummer te controleren op de productsite, om te kijken of ze voor een gratis omruiling in aanmerking komen. Hoeveel schadelijke adapters er in ons land zijn verkocht, kan het bedrijf niet specificeren.

Advertentie