iPhone reparatie
Technician repairs the damaged mobile phone. Serviceman is repairing a damaged cell phone. Technician repairs the damaged smartphone. Replacing the smartphone's motherboard.

Na de lancering van het programma in de Verenigde Staten brengt Apple het Independent Repair Provider Program naar Canada en 32 landen in Europa.

Advertentie

Apple breidt zijn iPhone-reparatiediensten uit naar de Benelux. Nadat de dienst vorige herfst in de VS werd gelanceerd, komt het programma nu naar 32 Europese landen en Canada. ‘Wanneer een klant een reparatie nodig heeft, willen we dat ze een reeks opties hebben die niet alleen aan hun behoeften voldoen, maar ook veiligheid en kwaliteit garanderen, zodat hun iPhone zo lang mogelijk kan worden gebruikt,’ schrijft Apple in de aankondiging.

Apple lanceerde het Independent Repair Provider Program vorig jaar nadat het bedrijf kritiek kreeg op zijn reparatiebeleid. Het programma stelt onafhankelijke reparateurs in staat om officiële iPhone-onderdelen bij Apple aan te kopen, wat voordien niet mogelijk was. Ook kunnen ze via het bedrijf gereedschap, training, servicehandleidingen, diagnostische tests en informatiebronnen aanvragen. Op die manier kunnen de reparateurs beeldschermen en batterijen vervangen.

Voorwaarden

Hoewel de deelname aan het programma gratis is, stelt Apple wel bepaalde voorwaarden voor reparateurs. Bedrijven moeten een gecertificeerde Apple-technicus in dienst hebben die de iPhone-reparatie kan uitvoeren. Hiervoor kunnen ze een online examen afleggen via een Authorized Testing Center. Dit examen moeten ze ook elk jaar opnieuw afleggen, zodat ze op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Daarnaast moeten ondernemingen die willen deelnemen over legitieme bedrijfsdocumenten beschikken die Apple kan inzien.

Ten slotte benadrukt Apple dat het inspanningen doet om de veiligheid van klanten, partners en medewerkers tijdens de coronacrisis te waarborgen. Het bedrijf zet in op de reparatie van toestellen via post en ondersteunt zijn partners om aan de veiligheidseisen te voldoen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here