logitech earbuds
Image: Logitech

Hoe maak je van hybride werken een blijvend succes in jouw bedrijf? Joost Brinkers van Logitech BeNeLux deelt ons zijn ervaringen.

Advertentie

Na meer dan een jaar verplicht thuiswerken voelt weer vanop kantoor kunnen werken als een bevrijding voor veel werknemers. Een terugkeer naar het normale leven. Toch is binnen veel bedrijven de manier van werken definitief veranderd. We zijn overgeschakeld op een hybride werksysteem dat het beste van werken vanop kantoor en werken thuis probeert te combineren. Maar hoe zal de hybride werkplek eruit zien en hoe zorg je er als werkgever voor dat je werknemers de voordelen van hybride werken ten volste ervaren? We legden deze vragen eens voor aan Joost Brinkers, Solutions Engineer bij Logitech BeNeLux.

Het productportfolio van Logitech bevat alles wat de hybride werknemer nodig heeft: van muizen tot hoofdtelefoons en webcams. “Video collaboration stroomt al van in het begin door onze aderen”, vertelt Joost Brinkers. Door hybride werken is de functie van het kantoor veranderd. “Het kantoor fungeert nu als een dedicated plek om samen te komen, maar waar je ook moet kunnen samenwerken met collega’s die thuis zitten. Om dat mogelijk te maken moet niet alles gedigitaliseerd worden. De juiste hardware hebben is minstens even belangrijk. Ik geef als voorbeeld onze Logitech Scribe, een camera die we ontwikkelden om whiteboards digitaal zichtbaar te maken tijdens videomeetings.”

Logitech Scribe
Logitech Scribe maakt elk white board digitaal zichtbaar. Image: Logitech

Alles moet werken

Maar de focus mag niet enkel op het kantoor liggen, een belangrijke les die we over houden aan de lockdownperiodes. Hier heeft Joost Brinkers het volgende over te zeggen: “Bedrijven moeten ook nadenken over hoe ze werknemers overal beter kunnen faciliteren. Dat is niet enkel de vraag stellen of ze al het nodige materiaal hebben, maar ook of ze thuis voldoende ruimte hebben. Pas als je alles goed voor elkaar hebt thuis én op kantoor, kan je goed werken.”

“Daarom staat voor ons compatibiliteit tussen hardwareproducten hoog op de prioriteitenlijst wanneer we oplossingen ontwikkelen”, gaat Brinkers verder. “Van je bureau tot de meetingroom creëren wij een ecosysteem. Veel van onze audioproducten zijn gecertificeerd voor videoconferencing software om de hoogste audiokwaliteit te garanderen. Verder zijn voor ons ergonomie en connectiviteit (Logitech lanceerde onlangs de Logi Dock) belangrijke prioriteiten. Al is ergonomie ook altijd wel een persoonlijke keuze.”

Pak de telefoon

Voor sommige bedrijven is het nog wat zoeken hoe ze op de lange termijn de verhouding tussen werk op kantoor en thuiswerk zullen organiseren. Om de laatste twijfelaars te overtuigen dat hybride werken de toekomst is, heeft Joost Brinkers een simpel advies: “Pak de telefoon en ga met fabrikanten in gesprek. Er is geen definitieve oplossing voor hybride werken, dit moet elke organisatie voor zichzelf bekijken. Als betrouwbare leverancier denken wij graag mee. De hardware zal zeker niet je grootste uitdaging worden.”

Gerelateerde artikelen

Logitech Zone Wired Earbuds vanaf vandaag te koop voor 99 euro

Logitech heeft zijn Zone Wired Earbuds uitgebracht in de Benelux. De oortjes zijn gecertificeerd voor videoconferencing software zoals Teams.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here