Wall of a building covered with plants

De Belgische start-up wilt met de nieuwe investering zijn software om de uitstoot van bedrijven te verkleinen verder uitbouwen.

De strijd voor het klimaat wordt langs alle fronten opgevoerd, en ook in België wordt er duchtig meegevochten. Carbon+Alt+Delete, een start-up uit Mechelen, draagt met zijn softwarepakketten zijn eigen steentje bij. Met een recente investering van 600.000 euro willen ze hun bestaande software voor het meten en verminderen van de koolstofuitstoot verder uitwerken en breder op de markt plaatsen.

Carbon+Alt+Delete ontwikkelt software waarmee duurzaamheidsconsultants hun ecologische voetafdruk kunnen inschatten. Dat kan aan de hand van allerlei verschillende data, zoals het totale energieverbruik en de gekochte goederen. Dit wordt dan omgezet naar een geschatte CO2-uitstoot, waarna er simulaties kunnen worden uitgevoerd met manieren waarop de bedrijven hun uitstoot naar beneden kunnen halen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het invoeren van elektrische wagens of een doorgedreven recyclage van het geproduceerde afval. Deze software zou het data-gedreven werk van de duurzaamheidsconsultants veel sneller en overzichtelijker moeten maken, samen met minder kans op fouten.

Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht door Kenneth Van den Berg en Hanspeter Höschle. De software van de start-up is momenteel actief in meer dan 50 bedrijven verspreid over verscheidene Europese landen. “Transparantie over de klimaatimpact van bedrijven is essentieel”, zo stelt CTO en mede-oprichter Höschle. “Enkel zo kunnen investeerders, klanten en werknemers klimaatvriendelijkere bedrijven verkiezen boven andere.” Naast een focus op hun software willen ze ook hun huidige team verder uitbreiden.

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here