Windows 7

Om bedrijven meer tijd te geven, wordt Google Chrome op Windows 7 nog ondersteund tot en met 2022. Die datum kan achteraf nog verlengd worden.

Dat heeft de zoekmachinegigant dit weekend laten weten. Google wil de ondersteuning voor zijn Chrome browser nog tot 2022 laten doorlopen op Windows 7. Ook al wordt Windows 7 door Microsoft niet meer ondersteund (voor particulieren), heel wat bedrijven blijken nog steeds van het verouderde besturingssysteem gebruik te maken. Uit recente cijfers is duidelijk geworden dat amper 22 procent van de bedrijven de overstap naar Windows 10 heeft gemaakt.

Chrome op Windows 7

Om die bedrijven dus niets meer tijd te geven, krijgt Chrome extra verlengde ondersteuning op Winodws 7. Normaal gezien zou dat op 15 juli 2020 zijn. De zoekmachinegigant heeft ook aangegeven dat 2022 niet bepaald vastligt. Het kan ook zijn dat de data nog wordt verlengd. Eerder dit jaar gaf Microsoft zelf al aan de ondersteuning voor Edge op het besturingssysteem ook te verlengen tot minstens 2021.

Zoals je wel weet wordt het besturingssysteem voor particulieren niet meer ondersteund door Microsoft. Nu ligt dat voor bedrijven anders, duizenden computers draaien vandaag de dag nog op W7. Voor heel wat firma’s blijkt het kostenplaatje om over te stappen ook enorm hoog te liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here