Vorige week gingen we in TechPoll op zoek naar de populairste videochatapplicatie. Lees hier de resultaten.


Videochatapplicaties zijn anno 2020 niet meer weg te denken uit ons leven. In coronatijden floreren ze als nooit tevoren, en het ziet ernaar uit dat hun succes nog niet meteen zal uitdoven. Maar welke videochatapplicatie wordt nu het meest gebruikt? Die vraag stelden we afgelopen week aan onze lezers. In totaal vulden 230 lezers onze poll in.

De resultaten tonen een zeer duidelijke winnaar. Microsoft Teams krijgt in totaal 95 stemmen, wat goed is voor 41%. Teams is één van de applicaties die we op voorhand tot de topfavorieten rekenden. Microsoft claimt zelf dat Teams meer dan 75 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. De strijd om de tweede plaats was een stuk spannender. Uiteindelijk werd het de categorie ‘Andere’, waaronder we applicaties zoals Discord en Houseparty onderbrachten, die er met 42 stemmen of 18% aan de haal ging. Daarmee houdt die categorie net Zoom (34 stemmen of 15%), één van de snelst groeiende bedrijven in 2020, en de oude vos Skype (33 stemmen of 14%) af.

Facebooks gloednieuwe videochatplatform Messenger Rooms weet toch al 14 van onze lezers te overtuigen, goed voor 6% van de stemmen. Google kan nu best stoppen met lezen, want hun app Google Meet staat met 5% (12 stemmen) helemaal onderaan.


De resultaten visueel voorgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here