Met Dataflex kunnen bedrijven low-code applicaties in Microsoft Teams ontwikkelen, gebruiken en beheren.

Advertentie

Dinsdag kondigde Microsoft een nieuwe toevoeging aan zijn software-portfolio aan. Dataflex stelt bedrijven in staat eenvoudig apps en chatbots te maken in Microsoft Teams. De nieuwe tool is gebouwd op Microsofts Common Data Services (CDS), het data- en governance-framework dat het bedrijf vier jaar geleden lanceerde. Als onderdeel van de aankondiging wordt CDS nu Microsoft Dataflex Pro.

Dataflex verwerkt daarbij verschillende soorten data verwerken (o.a. relationele data, bestanden en afbeeldingen) en stelt deze beschikbaar voor op maat gemaakte apps, chatbots en workflow-automatisering die in Teams zijn ingebouwd. Gebruikers kunnen ook AI-mogelijkheden toevoegen aan hun apps, zoals predictive analysis en key phrase extraction.

Binnen Teams

Met Dataflex kunnen applicaties binnen de Teams-omgeving zelf worden gebouwd. Op die manier biedt de tool een gestroomlijnde ervaring ‘op de webclient, tablets en mobiel. Met de mogelijkheid om aangepaste sjablonen te maken en te delen, kunnen Teams-gebruikers, Microsoft-partners en IT-afdelingen app-sjablonen maken en delen binnen het hele bedrijf.’

De nieuwe tool maakt het eenvoudiger voor werknemers om informatie te delen binnen het bedrijf. Daarbij biedt Dataflex een aparte ruimte voor elk team en een ongelimiteerd aantal applicaties. Met ingebouwde veiligheid en governance kunnen admins ook de toegangsregels per teamlid instellen.

Dataflex zit in elk Microsoft 365- en Office 365-abonnement waarin ook Teams is inbegrepen. Ook gebruikers met een licentie voor Power Apps kunnen Dataflex Pro gebruiken zonder extra te betalen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here