A woman working at home participating in a online web meeting.

Microsoft zal deze week drie nieuwe functies uitrollen in Microsoft Teams. Daarmee wil het bedrijf de gebruikerservaring van de zakelijke chatapplicatie verbeteren.

Advertentie

Vandaag maken zo’n 75 miljoen mensen dagelijks gebruik van Microsoft Teams. Sinds het begin van de coronacrisis ziet het platform een steile opmars in het aantal gebruikers. Om de ervaring tijdens het videobellen te verbeteren, rolt het Microsoft nu drie nieuwe functies uit. Daarmee wil de techgigant de marktpositie van de applicatie nog versterken.

Op 16 mei kondigde Microsoft-ingenieur Rish Tandon op Twitter drie nieuwe functies aan binnen Microsoft Teams. De zakelijke chatapplicatie zal nu negen gebruikers in beeld brengen, een pop-out chat aan videogesprekken toevoegen en ook een raise hand-functie invoeren. Maar dat is niet alles. ‘Er zitten nog veel meer innovaties in de pijplijn’, voegt Tandon aan zijn bericht toe.

Aantal zichtbare gebruikers

Een tijdje geleden kondigde Microsoft al aan dat het binnenkort negen in plaats van vier gebruikers tegelijk in beeld zou brengen. Normaal gezien stond de functie gepland voor eind april, maar door vertragingen is de feature nu pas ingevoerd. Met de verhoging van het aantal zichtbare gebruikers wil het softwarebedrijf concurrent Zoom evenaren. De videochatapp van Zoom kan tegelijk 49 gebruikers in beeld brengen.

De verhoging van het aantal zichtbare gebruikers naar negen is volgens Tandon slechts het begin. ‘We zullen niet stoppen tot onze gebruikers *alle* participanten tegelijk kunnen zien.’

Pop-out chat en raise hand

Nog twee andere functies die Microsoft uitrolt moeten de gebruikerservaring verbeteren. Pop-out chat maakt het mogelijk om chatvensters los te koppelen van het hoofdvenster in Microsoft Teams. Dit staat gebruikers toe om eenvoudiger te multitasken. De uitrol van de pop-outvensters staat gepland voor volgende maand.

Een laatste gloednieuwe feature is ‘raise hand’. Hiermee kan een gebruiker die het woord wil nemen tijdens een meeting zijn hand opsteken om aandacht te krijgen. Zo kunnen gesprekken in betere banen worden geleid en verlopen ze minder chaotisch. Vooral voor videoconversaties met veel deelnemers of online lessen zou dit interessant zijn.

Gebruik jij ook Microsoft Teams? Welke functie zou jij graag aan de videochatapplicatie willen toevoegen? Laat het ons weten in de reacties onderaan.

Advertentie

2 REACTIES

  1. […] We hebben al heel wat artikels geschreven over nieuwe features in Teams. En dat is geen toeval. Sinds de explosieve groei van Zoom in het eerste kwartaal van dit jaar wil Microsoft Teams zijn grote rivaal bijbenen. Dat wil de techgigant doen door nieuwe functies in te voeren die de mogelijkheden in Zoom evenaren. Zo kan je in Teams sinds kort je achtergrond veranderen, werd het aantal simultaan getoonde gebruikers verhoogd en kwam er een pop-out chat. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here