Vorig jaar stelde MSI Tech Data aan als één van zijn nieuwe distributeurs van pc-onderdelen voor België. In augustus kwam daar nog de verdeling van notebooks en full systems bij. Voor Tech Data kadert deze samenwerking in de doelstelling om een optimaal en zo compleet mogelijk productassortiment aan te bieden. Hardwareleverancier MSI werd opgericht in […]


Vorig jaar stelde MSI Tech Data aan als één van zijn nieuwe distributeurs van pc-onderdelen voor België. In augustus kwam daar nog de verdeling van notebooks en full systems bij. Voor Tech Data kadert deze samenwerking in de doelstelling om een optimaal en zo compleet mogelijk productassortiment aan te bieden.

Hardwareleverancier MSI werd opgericht in Taiwan en is een belangrijke speler op de markt voor moederborden, grafische kaarten, notebooks, consumentenelektronica, barebones, netwerk- en serverproducten en randapparatuur. Deze producten worden verdeeld via kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Rusland, Azië en Australië.
 
Eind 2008 stelde MSI, na de faillissementen van Cloetens en ACI, Tech Data aan als één van zijn nieuwe distributeurs van computeronderdelen in België. Sedert augustus dit jaar verdeelt Tech Data eveneens notebooks en full systems van MSI. “Tech Data is een gevestigde waarde die uitstekende relaties met een breed dealerbestand heeft opgebouwd. Die relaties worden ondersteund met sterke marketing- en communicatieactiviteiten, waaronder de online productcatalogus In Touch”, zegt Bart Meesterburrie, account manager bij MSI. Voor Tech Data kadert de samenwerking met MSI in de doelstelling om een optimaal en zo compleet productassortiment aan te bieden.
 
MSI ondersteunt de verkoop bij de resellers door middel van marketingacties als advertising in gereputeerde media, de frequente verspreiding van nieuwsberichten, promotieacties, deelname aan alle belangrijke IT-beurzen, enzovoort. Daarnaast werkt MSI continu aan de verbetering van het design van zijn producten. “Bovendien bieden we aan grote klanten specifieke programma’s op maat aan om de omzet te helpen stijgen,” vult Meesterburrie aan.
 
De grote sterkte van het MSI-aanbod voor de reseller schuilt in de gekende kwaliteit van met name de moederborden en grafische kaarten. “Deze componenten bouwen wij bijvoorbeeld in onze eigen notebooks en full systems in. Door te werken met eigen onderdelen kunnen wij de kwaliteit perfect garanderen,” zegt Meesterburrie. “Onze ISO9001 en ISO14001 certificaten getuigen eveneens van de betrouwbaarheid en sterke prestaties van onze producten. Overigens werken er liefst 2.500 ervaren ingenieurs op ons R&D departement. Zij zorgen voor voortdurende productinnovaties. Belangrijk tenslotte is het feit dat wij alle technische kennis in eigen huis hebben en ook alle serviceactiviteiten zelf uitvoeren.”