Amazon overweegt om Palm van HP over te nemen. Al zijn er ook andere gegadigden voor het bedrijf dat WebOS maakt. Goedgeplaatste bronnen van WebOS melden VentureBeat dat er ernstige onderhandelingen lopen tussen Amazon en HP. Die laatste zou zo snel mogelijk van het bedrijf af willen. De site merkt daarbij op dat voormalig Palm-topman Jon […]

Advertentie

Amazon overweegt om Palm van HP over te nemen. Al zijn er ook andere gegadigden voor het bedrijf dat WebOS maakt.

Goedgeplaatste bronnen van WebOS melden VentureBeat dat er ernstige onderhandelingen lopen tussen Amazon en HP. Die laatste zou zo snel mogelijk van het bedrijf af willen. De site merkt daarbij op dat voormalig Palm-topman Jon Rubinstein, momenteel werkzaam bij HP, sinds eind vorig jaar in Amazons raad van bestuur zit.

Het gerucht komt vlak nadat Amazon zijn Kindle Fire-tablet voorstelt: een zeer scherp geprijsde tablet op Android. Venturebeat speculeert dat Amazon met WebOS op termijn zijn Androidversie verder kan aanpassen om zich te onderscheiden met andere Androidtablets.

HP heeft eerder al wel aangegeven dat het nog wel brood ziet in WebOS, maar niet in de hardware van Palm. De IT-gigant betaalde vorig jaar 1,2 miljard voor de overname, maar waarschijnlijk zal de overnameprijs voor Amazon een stuk lager liggen.