‘Cisco wil 10.000 jobs schrappen’

Netwerkspecialist Cisco Systems zou van plan zijn om tienduizend mensen te ontslaan. Zo wil het bedrijf terug concurrentieel worden.

In totaal gaat het om veertien procent van alle werknemers. Zevenduizend hiervan kunnen al tegen eind volgende maand worden geschrapt. De rest zou volgen via methodes voor vervroegd pensioen.

Het nieuws wordt nog niet bevestigt door Cisco zelf, maar Bloomberg, dat de ontslagen meldt, baseert zich op een aantal anonieme bronnen. Geheel onverwacht komt het nieuws echter niet. Tijdens de laatste kwartaalresultaten in mei zei het bedrijf al dat het aantal werknemers zou worden gereduceerd.

Cisco heeft op de zakelijke markt de laatste tijd veel concurrentie van Heweltt-Packard en Huawei. Op consumentenvlak slaagt het bedrijf er niet in om een stevige voet aan de grond te krijgen. Recent schrapte het bedrijf nog de Flip camcorder.

In mei zei het bedrijf dat ontslagen moeten helpen om de 1 miljard dollar aan uitgaven voor dit fiscaal jaar terug te dringen. Volgens bloomberg zou het wel 500 miljoen tot 1,1 miljard dollar kosten om werknemers met vervroegd pensioen te sturen. Dat omvat een jaarsalaris en medische voordelen en werd aangeboden aan ongeveer 5.800 werknemers.

Officiëel geeft Cisco geen bevestiging over het exact aantal ontslagen. Tijdens de volgende kwartaalresultaten, begin augustus, belooft het bedrijf meer details te geven over zijn plannen om kosten te besparen, waaronder ontslagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business