Bedrijven die klant zijn van Microsoft hoeven het Windows XP-tijdperk niet achter zich te laten als ze dat niet willen. Windows 7 biedt de optie om altijd te kunnen downgraden naar XP. Tot voor kort had iedereen die een nieuwe pc kocht met Windows 7 Ultimate of Professional de optie om die machine te downgraden […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Bedrijven die klant zijn van Microsoft hoeven het Windows XP-tijdperk niet achter zich te laten als ze dat niet willen. Windows 7 biedt de optie om altijd te kunnen downgraden naar XP.

Tot voor kort had iedereen die een nieuwe pc kocht met Windows 7 Ultimate of Professional de optie om die machine te downgraden naar Windows XP. Microsoft had gezegd dat die optie zo’n achttien maanden na de introductie van Windows 7 zou vervallen – op het moment dat Service Pack 1 beschikbaar zou worden. Na die datum zouden die computers alleen nog Windows 7 of Windows Vista kunnen draaien.

Maar door een beleidswijziging die Microsoft nu aankondigt blijft het voor bedrijven mogelijk om nieuwe toestellen met Windows 7 te downgraden naar Windows XP, en dat gedurende de hele levensduur van Windows 7.

“De meerderheid van onze klanten is dan wel de overstap naar Windows 7 aan het maken, en pc-fabrikanten leveren computers met Windows 7 voorgeïnstalleerd, maar onze bedrijfsklanten hebben ons gezegd dat het verwarrend wordt als we de downgrademogelijkheid zouden schrappen. Want dat betekent dat bedrijven in hybride omgevingen zitten waar eindgebruikers verschillende rechten hebben.” Dat zegt Microsoft in een blogpost.

Om aan die vraag tegemoet te komen, heeft het softwarebedrijf het dus mogelijk gemaakt voor bedrijven om nieuwe computers te allen tijde van Windows 7 naar Windows XP terug te laten schakelen.