Amazon

Gisteren hebben zo’n 90 mensenrechtenorganisaties een open brief geschreven naar Amazon, Google en Microsoft.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Daarin vragen ze dat de bewuste bedrijven geen gezichtsherkenningstechnologie zouden verkopen aan de regering.

 

Onder andere de American Civil Liberties Union (ACLU), en de Electronic Frontier Foundation (EFF) ondertekenden het epistel. De brief onderstreept de gespannen zenuwen omtrent gezichtsherkenningstechnologie, waarbij de ogen strak op de technologiegiganten van vandaag gericht zijn.

 

Recent hebben Google en Microsoft toegegeven dat er heel wat risico’s verbonden zijn aan gezichtsherkenning wanneer de software in handen komt van kwaadwillende actoren.

 

In december kondigde Google nog aan dat het zijn technologie niet zou verkopen vooraleer die ambigue marges opgevuld zouden raken. Ook Microsoft heeft al verschillende veiligheidsmechanismen ingebouwd voor de technologie.

 

Het Amerikaanse Congres zou zich dan op die mechanismen kunnen beroepen om eventuele misbruiken tegen te gaan. Toch willen de organisaties extra garanties.

 

Vooral Amazon hanteert een nogal agressieve aanpak bij het aanprijzen van zijn facial recognition software. Hoewel Amazon-CEO Jeff Bezos wel toegeeft dat er nog steeds mazen in het net zijn, blijft hij actief samenwerkingsovereenkomsten najagen met het Pentagon.

 

Die deal zou het Pentagon toegang verschaffen tot de clouddiensten van Amazon, ondanks hevige protesten van werknemers.