Qualcomm

Vandaag heeft een Duits hof beslist dat Apple inderdaad een hardwarepatent van Qualcomm heeft geschonden en dat het bedrijf uit Cupertino niet langer bepaalde iPhone-modellen met een specifiek component mag verkopen in Duitsland.

Advertentie

 

Het verdict gaat nog niet in voege indien Apple beroep aantekent.

 

De Duitse patentenzaak is nu al de derde grote poging van Qualcomm om een verbod op de lucratieve iPhones op te leggen. Qualcomm nam het al eerder op tegen Apple, met behoorlijk wat succes trouwens; vorige maand legde een Chinees gerechtshof ook nog een verbod op bepaalde iPhones op omwille van de patentschending tegen Qualcomm.

 

Nu een Chinees hof een rechterlijk bevel heeft uitgevaardigd tegen Apple dat ervoor zou kunnen zorgen dat de verkoop van verschillende oudere iPhone-modellen zoals de 6S tot de X zou blokkeren, laat Apple weten dat ze dat alles kunnen oplossen met één enkele software-update.

 

Wanneer de rechter het bevel meedeelde, meldde Apple nog dat enkel de iPhones met een ouder besturingssysteem dan de iOS 12 het patent schonden.

 

Apple beschuldigt Qualcomm ervan om hen tweemaal de kosten aan te rekenen voor patenten. Qualcomm houdt ondertussen vol dat hun aanpak legitiem was, en dat Apple hun patenten geschonden heeft.

 

Qualcomm gaat nu zelfs zo ver dat het chipbedrijf dreigt om de verkoop van de iPhone X te blokkeren. Aangezien de telefoon ook niet meer verkrijgbaar is, is dat een puur symbolische zet. Het zou wel eens een erg lange patentstrijd kunnen worden voor het bedrijf uit Cupertino. Apple heeft het eerder al zeven jaar uitgezongen in de patentstrijd tegen Samsung.

Advertentie