Business, Nieuws

SpaceX probeert vandaag nogmaals raket af te vuren

Derde keer, goede keer.

 

Techmiljardair Elon Musk zal vandaag zijn SpaceX Falcon 9 raket lanceren nadat eerder deze week twee geplande lanceringen in het water vielen omwille van technische problemen. Vandaag hangen de slechte weersomstandigheden als een donderwolk boven de lancering.

 

De raket heeft een GPS-systeem van zo’n 500 miljoen dollar aan boord en die werd gebouwd door Lockheed Martin. De raket wordt omstreeks drie uur deze namiddag gelanceerd op Cape Canaveral in Florida.

 

Het weer zou evenwel een uitdaging kunnen zijn voor de Tesla-baas. Er is namelijk slechts 20 procent kans op gunstige weersomstandigheden aangezien er onweer en rukwinden worden voorspeld voor het Zuiden en het midden van Florida.

 

Dinsdag moest SpaceX de geplande lancering nog minuten voor het opstijgen annuleren omwille van een technisch probleem. Later werd echter gemeld dat de raket en zijn lading in goede staat verkeren. Ook op woensdag werd een lancering geannuleerd.

 

Een succesvolle lancering zou een grote overwinning betekenen voor Musk, die al jaren probeert door te breken in de markt van de commerciële ruimtevaart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business