Qualcomm

De patentenstrijd tussen de twee technologiegiganten Apple en Qualcomm is verre van voorbij.

Advertentie

 

Nu een Chinees hof een rechterlijk bevel heeft uitgevaardigd tegen Apple dat ervoor zou kunnen zorgen dat de verkoop van verschillende oudere iPhone-modellen zoals de 6S tot de X zou blokkeren, laat Apple weten dat ze dat alles kunnen oplossen met één enkele software-update.

 

Wanneer de rechter het bevel meedeelde, meldde Apple nog dat enkel de iPhones met een ouder besturingssysteem dan de iOS 12 het patent schonden. De meeste telefoons van Apple kunnen echter verder updates doorvoeren. Toch heeft Apple voor alle zekerheid al aangekondigd dat het “begin volgende week een softwareupdate zal voorzien voor iPhone-gebruikers in China” om zo het akkefietje van de baan te vegen.

 

Of dat effectief genoeg is om oudere telefoons voor verkoop beschikbaar te blijven stellen, is nog maar de vraag. Daarnaast is het ook onduidelijk of de maatregel van Apple ook steek houdt voor de nieuwere iPhone modellen (de XR- en XS-modellen) die Qualcomm ook probeert te bannen. Het mag duidelijk zijn dat de strijd om patenten tussen de technologiegiganten in Silicon valley nog lang niet gedaan is.

Advertentie