Business, Nieuws

De hoorzitting van Google-CEO Sundar Pichai

Wie geloofde dat Google-CEO Sundar Pichai wat meer inzicht zou verstrekken in de gecensureerde zoekmachine voor China, is eraan voor de moeite.

 

Op zijn hoorzitting over de zoekmachine werd Pichai danig het vuur aan de schenen gelegd over “Project Dragonfly”. Tijdens de zitting bleek dat Pichai er alles aan deed om de zoekmachine als iets miniems af te doen.

 

Sundar Pichai benadrukte dat er geen concrete plannen zijn om een zoekmachine te lanceren voor China, en dat “Project Dragonfly” een “intern project” was van “kleinschalige omvang”.

 

Pichai voegde er nog aan toe dat Google momenteel ook niet aan het onderhandelen is met Chinese regeringsbeambten. Hij liet ook nog in het midden of Google al dan niet een spionagetool zou ontwikkelen voor China. “Het is onze plicht om de mogelijkheden te onderzoeken en om gebruikers toegang te verstrekken tot informatie.”

 

De antwoorden zijn vaag, maar komen niet helemaal als een verrassing. Pichai had Dragonfly eerder al afgedaan als een onderzoeksproject, waarbij hij steeds vermeldde dat het belangrijk is om op lange termijn te denken.

 

Zijn verklaring tijdens de hoorzitting ligt in lijn met de mening die hij eerder al aan de dag legde. Op die manier heeft Pichai nu ook de vrijheid om toch nog verder te gaan met Dragonfly of om het project veiligjes op te bergen als de weerstand ertegen toch te groot blijkt te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business