Business, Nieuws

VS willen dat bevriende landen geen Huawei-hardware aankopen

De Amerikaanse overheid probeert internetproviders over de hele wereld ervan te overtuigen om geen telecommunicatie-infrastructuur te kopen van het Chinese Huawei. 

 

Dat zou de druk op de ketel danig opvoeren voor Huawei, dat momenteel nauw in de gaten wordt gehouden door Westerse inlichtingendiensten omwille van vermeende banden met de Chinese overheid.

 

De inlichtingendiensten menen dat de hardware van Huawei wel eens gebruikt zou kunnen worden voor spionagedoeleinden. Verschillende Amerikaanse ambtenaren hebben voor hun offensief de hand uitgereikt naar telecombazen in bevriende landen.

 

De Verenigde Staten hebben Huawei al grotendeels verhinderd om contracten af te sluiten met leveranciers, terwijl Australië de telecomgigant belemmerd heeft om een 5G-netwerk uit te bouwen in the land down under.

 

Huawei heeft al verschillende malen ontkend dat het ooit spionagediensten heeft geleverd aan eender welke overheid. De telecommunicatiereus is een van de vele Chinese bedrijven die steeds meer blootgesteld staan aan kritiek van de Amerikaanse overheid terwijl de handelsoorlog tussen de twee landen steeds verder escaleert.

 

Washington overweegt nu om financiële tegemoetkomingen uit te reiken aan landen die niet wensen gebruik te maken van telecomhardware van Chinese makelij. Washington is voornamelijk bezorgd om het gebruik van Chinese telecomapparatuur in landen waar de VS een militaire basis hebben, zoals Duitsland, Italië en Japan.

 

Ondertussen innoveert Huawei rustig verder, en kondigt de Chinese telecomreus met trots aan dat het al 22 commerciële contracten voor een 5G-netwerk heeft weten te tekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business