Business, Nieuws

Google rolt “digitaal welzijn” uit voor Android Pie

De term digitaal welzijn legt zichzelf al uit; welzijn in digitale tijden. Dat betekent ook een zicht hebben op je smartphonegebruik en er de controle over grijpen.

 

Het concept “digitaal welzijn” werd in het leven geroepen door Google, wat je trouwens hier kan lezen. Eerder dit jaar kondigde de digitale welzijnspionier nieuwe tools aan waarmee gebruikers hun schermtijd kunnen beheren.

 

Nu maakt Google Digital Wellbeing ook beschikbaar voor Google Pixel-telefoons en Androind One-toestellen met Android 9 Pie als besturingssysteem.

 

Digital Wellbeing geeft Android-gebruikers een inkijk in hoeveel tijd ze precies hebben doorgebracht op apps en hoeveel meldingen ze in die tijd hebben doorgebracht. Je kan met de functie ook tijdslimieten instellen voor bepaalde apps.

 

Als je bijvoorbeeld vindt dat je teveel tijd doorbrengt op Instagram, kan je jezelf een – overigens strakke – limiet van 30 minuten opleggen voor die app. De wereld wordt er trouwens alleen maar beter van.

 

Met de functie “Wind Down” kunnen gebruikers hun meldingen beheren gedurende een bepaalde tijdsperiode en krijgen ze de keuze om hun scherm in grijswaarden in te stellen. Dat zorgt er namelijk voor dat je ook minder snel geneigd bent om naar je smartphone te grijpen.

 

Google heeft ondertussen al digitale welzijnsupdates doorgevoerd aan een aantal van zijn apps zoals Youtube, Calendar en Google Home. Ook Apple stelt digitale welzijnstools ter beschikking voor zijn iOS-gebruikers, al heet die functie “schermtijd”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business