Business, Nieuws

Spotify breidt uit naar Midden-Oosten en Noord-Afrika

De streamingdienst is nu ook beschikbaar in het Midden-Oosten en Noord-Afrika 

 

Het zal je misschien verbazen, maar Spotify is niet overal ter wereld beschikbaar.Tot voor kort was de Zweedse muziekstreaminggigant in 65 landen beschikbaar. Daar kwam sinds gisteren echter verandering in.

 

Gisteren lanceerde de streamingdienst pas officieel in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waarmee het Zweedse Spotify sterk zijn markt uitbreidt. Het bedrijf liet weten dat hun streamingdiensten vanaf nu beschikbaar zijn in 13 landen binnen de Arabische markt. Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Marokko zijn alvast bij de gelukkige landen die nu naar hartenlust liedjes kunnen streamen.

 

Libië, Irak, Syrië en Jemen zijn er nog niet bij. Opvallend is dat Spotify hun diensten ook beschikbaar hebben gemaakt in Palestina. In Israël is de Zweedse muziekstreamingdienst al sinds maart dit jaar actief.

 

Toch is Spotify officieus al een aantal jaar beschikbaar in het Midden-Oosten door accounts die geregistreerd werden in andere markten zoals bijvoorbeeld Europa.

 

Claudius Boller, managing director van Spotify voor het Midden-Oosten en Afrika liet aan Reuters weten ervan overtuigd te zijn dat Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Marokko erg winstgevende regio’s zouden zijn. Hij wees daarbij op de jonge bevolking van het Midden-Oosten en het hoge aantal smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business