Samsung koopt Zhilabs start-up

Samsung heeft het Spaanse Zhilabs overgenomen. De start-up moet hen helpen de overgang naar 5G te maken, zodat elke klant de beste service krijgt.

Advertentie

 

In recente maanden zagen we al dat bedrijven zoals Verizon en Deutsche Telekom zich klaarmaken voor de komst van 5G en ook Samsung is op die trein gesprongen. De fabrikant kocht recentelijk immers de start-up Zhilabs, die zich al sinds 2008 specialiseert in real-time netwerkanalyse. Het bedrijf uit Barcelona moet Samsung helpen om de transitie van 4G naar 5G zo vlot mogelijk te maken.

 

In augustus kondigde Samsung een nieuw initiatief aan dat zich richt op toekomstige groei en een ecosysteem van innovatie. Hier heeft het bedrijf 19 miljard euro voor opzij gezet om te investeren in AI, datacenters, elektronica voor de automobielsector en 5G. Ook beloofde het bedrijf zo’n 40.000 nieuwe jobs te creëren in de komende drie jaar.

 

De aankoop van de start-up is alvast een stap in de goede richting om deze beloften na te komen. Hoeveel de deal waard is, is niet bekend, maar wel is geweten dat Zhilabs onder eigen management zal blijven verder werken. De producten van Zhilabs worden onder meer gebruikt door HP, Vodafone en Telefonica om de prestaties van hun telekomnetwerken te analyseren.

Advertentie