Samsung opende afgelopen dinsdag zijn grootste winkel tot nu toe. Die bevindt zich in India en moet het bedrijf helpen domineren op de smartphonemarkt.

Advertentie

 

De concurrentie op smartphonemarkt wordt alsmaar interessanter met de opkomst van Chinese merken zoals Huawei, wat Apple reeds van zijn tweede plaats wist te stoten. Samsung staat voorlopig nog steeds op de eerste plaats en dat wil het liefst ook zo houden. Met de opening van zijn grootste winkel ter wereld in India hoopt het zijn voorsprong op de rest te kunnen vergroten.

 

India is tenslotte een zeer belangrijke markt voor technologiebedrijven in het algemeen en dus ook voor smartphoneproducten, zoals Samsung. Het land kan intussen uitpakken met meer dan een miljard draadloze verbindingen en biedt daardoor lucratieve kansen aan. Bovendien ontwikkelt het land zich op dit vlak sneller dan bestaande markten zoals de Verenigde Staten.

 

Samsung heeft duidelijk geld geroken in India. Het is daarom ook van plan om nog meer winkels te openen in India, beginnend bij de tien grootste steden in het land. De Zuid-Koreaanse technologieproducent geeft toe dat het redelijk wat geld heeft gesmeten naar dit project, maar exacte cijfers zijn niet bekend. Deze winkel is tot slot vooral bedoeld als beweging tegen de opkomst van Chinese budgetmerken in deze regio zoals Xiaomi.