Apple

Zet alvast wat extra budget opzij voor de aankoop van een nieuwe Mac of iPhone. De kans is groot dat je er in de toekomst meer zal voor betalen.

Advertentie

 

Apple waarschuwt dat invoertarieven op 200 miljard dollar aan Chinese producten, voorgesteld door de Amerikaanse President Trump, zullen leiden tot een hogere prijs van verschillende Apple producten. Het bedrijf schrijft dit in een open brief aan de Amerikaanse regering. Vorige vrijdag introduceerde Trump al een belasting op 50 miljard aan producten en die dreigt hij naar 200 miljard te verhogen als China wraak neemt als antwoord op de eerste heffing.

 

Volgens de techgigant vormen de invoertaksen een gevaar voor de Amerikaanse economie en zal deze daar het grootste slachtoffer van worden, met een lagere groei, minder competitiviteit en hogere prijzen tot gevolg. Tim Cook, CEO van Apple, liet eerder dit jaar al weten dat dit niet de juist manier is. De invoertaksen zullen niet alleen de prijs van processoren beinvloeden, maar ook die van accessoires, zoals bijvoorbeeld de lederen cases voor de iPhone en iPad. Het bedrijf hoopt dan ook dat de Amerikaanse regering op zoek zal gaan naar andere maatregelen die de Amerikaanse economie en consument gezonder achterlaten dan voordien.

 

Intel steunt Apple alvast. Volgens hen maken alle producenten van computers en telefoons deel uit van een wereldwijde aanvoerketen en China hoort daar bij. Het land uitsluiten kan niet zonder schade te berokkenen aan de Amerikaanse bedrijven. Dit mag zeker niet gebeuren vindt Intel, niet nu we aan de vooravond staan van de uitrol van een vijfde generatie telecomnetwerk.

 

 

President Trump vindt dat Apple zijn producten gewoon in de VS moet maken. Was het maar zo eenvoudig.

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.