Tesla Semi krijgt nog steeds nieuwe bestellingen voor zijn geheel elektrische vrachtwagens. Walmart heeft nu namelijk 30 extra elektrische trucks besteld.


 

Amerikaanse winkelketen Walmart lijkt een grote voorstander te zijn van de geheel elektrische vrachtwagens van Tesla Semi. Het bedrijft heeft namelijk een bestelling voor 30 nieuwe trucks geplaatst bovenop de 15 die het reeds in zijn “winkelmandje” had staan na de bekendmaking ervan in november 2017.

 


Walmart deelde bij zijn initiële aankoop mee dat het gelooft dat het kan leren hoe die technologie werkt in zijn leveringsketen. De trucks zouden het bedrijf ook helpen bij het bereiken van zijn duurzaamheidsdoelen op lange termijn zoals uitstootverlaging. Deze nieuwe bestelling laat zien dat het bedrijf een groot vertrouwen heeft in de Tesla Semi-voertuigen. 20 van deze nieuwe trucks zijn daarnaast bedoeld voor Canada om de elektrificatie daar te versnellen.

 

De vrachtwagens van Tesla Semi kunnen na een oplaadbeurt zo’n 800km rijden, wat aansluit bij de werking van Walmart. De supermarktketen laat zijn trucks meestal heen-en-terug rijden op dezelfde dag, waardoor deze kilometerlimiet geen problemen oplevert. Voor een reis van meerdere dagen zijn de vrachtwagens minder geschikt, aangezien er in dergelijke gevallen onderweg steeds minstens één oplaadpunt moet zijn, wat niet vaak voorkomt.

 

Tot slot hoopt Walmart met deze vrachtwagens zijn hoeveelheid dieselvoertuigen sneller af te bouwen. In 2022 wil het bedrijf voor 20% elektrisch goederen transporteren. Tesla hoopt op zijn beurt volgend jaar te kunnen starten met de constructie van de geheel elektrische vrachtwagens.