Business, Nieuws

Apple-aandelen schieten de hoogte in na aankondiging gouden modellen

Apple is niet vies van een zekere luxe. De laatste nieuwe iPhone valt geheel in diezelfde decadente lijn.

 

Eind vorige maand kondigde de smartphonegigant aan dat er op 12 september een speciaal event gepland staat. Daarop schoten plotsklaps de Apple-aandelen de hoogte in. Naar goede gewoonte presenteert Apple namelijk zijn nieuwste iPhone-modellen in de tweede week van september. Begin mei klokten de aandelen nochtans af op 146 euro. Vandaag staan ze op 196. Dat is een stijging van 34 procent.

 

Er wordt verwacht dat Apple op 12 september zijn nieuwste smartphone, namelijk de iPhone XS, zal voorstellen. Die zal naar verluidt een groter scherm hebben dan zijn voorgangers. Daarnaast zal deze uitgave ook verkrijgbaar zijn in een gouden kleur. Daarover waren de meningen bijzonder verdeeld op de redactie.

 

Twee redactieleden schreven die gouden kleur af als “decadent”, een ander redactielid hield er een iets genuanceerdere mening op na en zag in de gouden kleur “een goed uitgedachte marketingstunt naar het vrouwelijke publiek toe”. Ikzelf ben alvast fan van de gouden kleur, en bewijs daarmee de genuanceerde mening van mijn collega.

 

Ook de Apple Watch krijgt een update en neemt toe in omvang. De prijs van de nieuwigheden is echter nog niet bekend. Volgens De Morgen hoopt Apple daarmee opnieuw te scoren tijdens het kerstseizoen. Heel wat verwende kindjes zullen daarmee (tijdelijk) blij zijn. “Of net niet!”, aldus onze redactie. “Een gouden iPhone verhoogt namelijk aanzienlijk de kans op pesten.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business