De internetgigant zegt dat haar zoekresultaten niet gekleurd zijn.

Advertentie

 

Dat de Amerikaanse president Trump zich in een vergevorderd stadium van paranoïa bevindt, is algemeen geweten.

 

Deze week deed hij nog een schepje bovenop de gebruikelijke symptomen door Google ervan te beschuldigen enkel liberale nieuwsmedia een stem te geven in haar zoekresultaten, en dat zoekopdrachten met zijn naam vaak ‘negatieve berichtgeving’ genereren. Trump liet weten dat het “een zeer ernstige situatie betreft” die hij dan ook terdege zou aanpakken.  

 

Als antwoord op de beschuldigingen die de Amerikaanse president vandaag aan het adres van Google tweette, heeft Google dan ook een verklaring afgelegd waarin de zoekmachine stelt dat het haar zoekresultaten niet afstemt op politieke ideologieën.

 

Een woordvoerder van Google vertelde vandaag nog dat: “wanneer gebruikers een zoekopdracht invoeren in de Google zoekbalk, het de doelstelling van Google om binnen een tijdspanne van een aantal seconden de meest relevante antwoorden te genereren.”

 

Google stelde ook dat: “zoekopdrachten niet worden gebruikt om een politieke agenda te schragen.” en dat Google ook “geen partij trekt van eender welke politieke ideologie.” “Elk jaar worden er honderden verbeteringen doorgevoerd aan de zoekalgoritmen van Google om ervoor te zorgen dat er bij elke zoekopdracht enkel de beste content naar boven komt”, aldus Google.

 

Ook de laatste zin van dat statement was erg sterk: “we verbeteren continu onze zoekmachine en ordenen de resultaten nooit met de bedoeling om de politieke opinie te beïnvloeden.  

 

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Amerikaanse President ervan overtuigd is dat de digitale wereld het op hem gemunt heeft. Trump maakte al eerder gelijkaardige aantijgingen tegenover Twitter vorige maand.