Tesla

Amerikaanse beurstoezichthouder onderzoekt Tesla-tweet verder.

Advertentie

 

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is de kogel effectief door de kerk. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Tesla gedagvaard omwille van de Tweet die haar CEO Elon Musk een tiental dagen geleden de wereld instuurde.  

 

Voor wie moeite heeft om zich die tweet te herinneren, liet Musk daarin weten dat hij overw om Toogesla van de beurs te halen en dat de financiering daarvoor al rond was.  

 

 

In de afgelopen week werd er druk gespeculeerd over die financiering. Musk heeft immers tot op heden nog geen details vrijgegeven over de identiteit van zijn mecenassen. Een paar dagen geleden raakte wel bekend dat Saudi-Arabië zich alvast bereid toont om mee te investeren in het privatiseringsproject van Tesla.  

 

De SEC heeft nu Musk gedagvaard en start daarmee een formeel onderzoek naar de tweet. Musk overtrad mogelijk de beursregels door foutieve informatie te geven over de financiering van de privatisering.

 

Daarmee zou hij zich schuldig gemaakt hebben aan koersmanipulatie. Indien blijkt dat de financiering niet rond is, zoals het er alle schijn naar heeft, dan zou Musk kunnen aangeklaagd worden voor beursfraude. 

 

Tesla en de SEC onthouden zich momenteel van commentaar. Gisteren nam de koers van Tesla weer een lichte duik na de berichtgeving over het SEC-onderzoek. Of Musk te voorbarig heft gecommuniceerd of bewust de koers heeft gemanipuleerd, zal dus nog moeten blijken. 

Advertentie