De woorden "snel", "betaalbaar" en "probleemloos" worden zelden gebruikt in combinatie met financiële producten. Bredere trends zorgen echter voor een revolutie in de manier waarop bedrijven nieuwe ervaringen opdoen en klanten in de hele sector aanspreken.


 

De zakelijke onderscheidende factoren van vandaag, zoals het gebruik van chatbots om interacties met klanten te automatiseren, zijn mogelijk vanwege de technologische vooruitgang van de cloud.

 


Door het verminderen van barrières voor innovatie, zoals kosten, time-to-market en beveiliging, stelt de cloud financiële dienstverleners in staat om de manier waarop de branche werkt en de waarde die deze biedt, te heroverwegen – en te transformeren.

 

Toename in het gebruik van mobiele apparaten die eerder zorgde voor mens-tot-mens interacties, veranderende consumentenvoorkeuren op basis van generaties demografische gegevens en voortdurend evoluerende regelgevingsomgevingen.

 

Als reactie hierop ervaren gevestigde financiële dienstverleners urgente druk om hun bedrijfsmodellen, organisatiestructuren en technologie-infrastructuur aan te passen om met behendigheid te innoveren terwijl hun FinTech-uitdagers worstelen met veel voorkomende opstartproblemen, waaronder schaalbaarheid en kapitaalbeperkingen.

 

De huidige verschuiving waarbij de cloud als de “nieuwe norm” voor technologie-implementaties voor financiële toepassingen wordt gezien, nivelleert het speelveld voor organisaties van financiële diensten van alle groottes, die tegelijkertijd de uitdagingen en kansen proberen aan te gaan die er op de markt zijn.

 

Bestuur agile innovatie binnen elke organisatie

 

Hoewel grootschaligheid en aanzienlijke omvang voordelen kunnen opleveren, waaronder toegang tot rijke klantgegevens, kunnen grootschaligheid en grote omvang er ook voor zorgen dat gevestigde organisaties minder wendbaar zijn dan nieuwkomers op de markt.

 

Gevestigde banken, verzekeraars en vermogensbeheerders moeten hun grootschaligheid in balans brengen met de noodzaak om alert te reageren op marktomstandigheden en daarbij snel in te spelen op de vraag van klanten naar snellere, gemakkelijkere en betere diensten.

 

Ingewikkelde legacy IT-infrastructuur en -processen hebben de neiging om gegevens in silo’s te isoleren, waardoor organisaties kansen missen om te profiteren van op gegevens gebaseerde besluitvorming voor handel, risicobeheer, fraudesurveillance en zelfs potentiële fusies en overnames.

 

Effectief gebruik maken van gegevens vereist middelen die veel organisaties, zowel groot als klein, niet kunnen veroorloven om te onderhouden. Namelijk de capaciteit en hulpmiddelen die nodig zijn om enorme hoeveelheden gegevens effectief en efficiënt te verzamelen, op te slaan en te verwerken.

 

Middels de cloud kunnen organisaties van elke omvang eenvoudiger en effectiever op basis van feiten gebaseerde beslissingen nemen over klantensegmentatie, prijsbepaling, productontwikkeling en cross-selling met behulp van analytics, visualisatie, opslag en andere managementtools.

 

De cloud biedt ook de tools die bedrijven nodig hebben om applicaties te ontwikkelen en nieuwe oplossingen voor de markt te leveren met de snelheid die de huidige consument nodig heeft.

 

Starling Bank, de Britse challenger-bank die alleen voor mobiel is en tevens compleet ontworpen en gebouwd is op de AWS-cloud, heeft eerder dit jaar UK-breed gelanceerd, na het veroveren van $ 70 miljoen aan kapitaal. De bank gebruikt AWS om on-demand infrastructuur te leveren en te schalen en zorgt voor een goed beheer door ontwikkelaarsrechten te beheren voor releases op AWS via automatisering met Slack.

 

In een interview met Tech World stelde Starling’s Chief Technology Officer Greg Hawkins: “Sommige van de dingen die de cloud doet, is het democratiseren van enkele van deze geavanceerde mogelijkheden en deze voor u beschikbaar maken zonder grote investeringen te hoeven doen. We bewegen heel snel door gebruik te maken van deze mogelijkheden. ”

 

Maak kennis met schaalbaarheid en beveiligingsuitdagingen bij FinTechs

 

Volgens de EY FinTech Adoption Index gebruikte in 2017 gemiddeld 33 procent van de digitaal actieve consumenten diensten van een FinTech-onderneming. Door inherente opportuniteiten te herkennen, zoeken FinTech-bedrijven naar nieuwe manieren om cloudtechnologie te gebruiken om klantenervaringen te verrijken, hun marktaandeel te vergroten en de waarde van belanghebbenden te vergroten in plaats van een zeer veilige infrastructuur te bouwen en te onderhouden.

 

Robinhood  is een van de meest succesvolle voorbeelden van een FinTech-startup waarbij cloud wordt gebruikt om schaalbaarheid en beveiliging aan te pakken in een sterk gereguleerde sector. Wat het bedrijf uniek maakt, zijn de provisietransacties van $ 0 en de mobiele handelsapp die gebruikers een makkelijk bruikbare ervaring biedt en de mogelijkheid om een ​​brokerage-account te openen in minder dan vier minuten.

 

Als gevolg hiervan heeft het bedrijf een gestage groei van klanten vastgesteld en onlangs aangekondigd dat het nu drie miljoen geregistreerde accounts heeft, transacties van $ 100 miljard heeft uitgevoerd en beleggers $ 1 miljard aan transactiekosten heeft bespaard – met slechts 100 werknemers.

 

Met behulp van 18 verschillende AWS-services, waarvan sommige de toegang tot services en gegevens reguleren (vereenvoudiging van compliance-inspanningen) en helpen bij het identificeren van mogelijke gevallen van fraude en witwassen, heeft een team van slechts twee DevOps-professionals het hele systeem gebouwd. Het starten en schalen met zo’n snelheid – en met zulke robuuste beveiligingscontroles – zou zonder de cloud onmogelijk zijn geweest.

 

Voldoe aan complexe compliance- en wettelijke vereisten

 

Cloud biedt inderdaad het antwoord op vele regelgevingskwesties voor zowel gevestigde financiële leveranciers als FinTech-startups, omdat ze allemaal de meest robuuste beveiligings- en compliance mogelijkheden nodig hebben om aan wettelijke verplichtingen te voldoen, zichzelf te beschermen tegen bedreigingsactoren en vertrouwen in belanghebbenden in te blazen.

Toezichthouders hebben ook behoefte aan veilige, flexibele en performante technologie om hun eigen overzicht en ondersteuning van het financiële systeem te verbeteren. Om te reageren op de snel veranderende marktdynamiek heeft de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) de beslissing genomen om meer dan 90 procent van zijn datavolumes naar de cloud te verplaatsen om een ​​dagelijkse instroom van 37 miljard records vast te leggen, op te slaan en te analyseren.

 

Het gebruik van uitgebreide governance-, risico- en complianceprogramma’s kan een grote uitdaging vormen voor financiële instellingen vanwege de noodzaak om risico’s te beheren over bedrijfsonderdelen, wereldwijde regelgevingsregimes en grote werknemerspopulaties.

 

Door vrijwel onbeperkte computer- en opslagcapaciteit te bieden en de integratie van ongelijksoortige gegevensbronnen mogelijk te maken, kan de cloud veel van deze problemen beperken.

 

Bovendien dragen uitgebreide veiligheidscertificeringen en accreditaties, gegevensversleuteling en sterke fysieke beveiliging bij aan een veiligere IT-infrastructuur, terwijl automatisering de kans op menselijke fouten vermindert en tijd en kapitaal bespaart.

 

Cloud is het nieuwe normaal

 

Voor zowel gevestigde exploitanten als FinTechs is cloud het nieuwe normaal. De industrie is geëvolueerd in de manier waarop zij over deze technologie denken en de cloud is nu onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering en brengt een nieuwe golf van innovatieve oplossingen van spelers van elke omvang op gang.

 

Tegenwoordig zijn de kansen die bestaan op financiële markten niet langer alleen beschikbaar voor grote organisaties met een sterke balans die kapitaalintensieve projecten kunnen veroorloven.

 

Eerder heeft de komst van de cloud als het “nieuwe normaal” in de industrie het speelveld genivelleerd voor spelers van alle groottes, waardoor ze kunnen concurreren op de verdiensten en waardeproposities van hun producten en diensten.