Google investeert 550 miljoen dollar in Chinese e-commercegigant JD.com

Google investeert 550 miljoen dollar in Chinees e-commercebedrijf JD.com. De investering kadert binnen de Aziatische opmars van Google en versterkt Google's marktpositie in China aanzienlijk.

 

Google is bezig aan een snelle Aziatische opmars. Vandaag bevestigde de technologiegigant nog dat het 550 miljoen dollar in Chinees e-commercebedrijf JD.com heeft gepompt. Dat versterkt de positie van Google op de Chinese markt aanzienlijk.

 

JD.com staat op NASDAQ genoteerd met een waarde van 60 miljard dollar. Het e-commercebedrijf investeert in grootwarenhuistechnologie, – automatisering en -logistiek, maar ook in drones.

 

De combinatie van de knowhow van JD.com op het gebied van supply chainlogistiek en -technologie, en Google’s grote consumentenbereik en aanzienlijk databestanden maken van de twee digitale reuzen gedroomde partners voor een nieuwe generatie binnen e-commerce.

 

JD.com is ook een belangrijke speler op het gebied van kunstmatige intelligentie. Zo zet het internetbedrijf in China regelmatig robots in voor haar logistieke taken, in plaats van menselijke krachten.

 

De investering is een interessante zet. Google heeft namelijk partnerships met verschillende andere e-commercebedrijven waaronder Alibaba, de aartsrivaal van JD.com.

 

In eerste instantie zal Google JD.com producten aanbieden op haar Google Shopping platform, dat trouwens wereldwijd actief is. JD.com en Google mikken daarbij vooral op klanten in Zuidoost-Azië, de Verenigde Staten, maar ook Europa.

 

Hoewel Google Shopping het initiële plan is, is het duidelijk dat de twee kersverse partners heel wat andere innovaties in petto hebben voor de nabije toekomst.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business