Business, Nieuws

Amazon wil eigen betaalmethode naar tankstations brengen

Amazon vraagt nu ook aan traditionelere winkelketens om Amazon Pay te aanvaarden.

Jeff Bezos heeft het ditmaal gemunt op tankstations, restaurants en andere winkels die niet meteen concurreren met Amazon’s aanbod.

Hoewel Amazon Pay al sinds 2007 bestaat, is de betaalmethode nooit echt in zwang geraakt. Momenteel kan je Amazon Pay gebruiken om producten aan te kopen bij derde partijen en kan je de betaalmethode ook hanteren wanneer je iets aankoopt via een Alexa-stemopdracht.

Amazon belooft dat de betaalmethode geen extra kosten met zich meebrengt voor koopjesjagers, en dat winkeliers slechts een klein bedrag extra zullen moeten betalen.

Het is nog niet duidelijk hoe klanten precies het betaalplatform zouden gebruiken. Zal Amazon Pay net als in de eigen winkels, ook in andere winkelketens gebruik maken van een QR-code?

Op die manier zou Amazon qua betaaltechnologie dichter bij Alipay komen te staan, in plaats van bij Apple Pay, dat steunt op Near Field Communication.

Amazon had gehoopt om de markt sneller te veroveren met Amazon Pay, maar in de Verenigde Staten lopen ze er niet warm voor. Slechts een paar winkelketens aanvaarden momenteel “alternatieve” betaalmethoden zoals Apple Pay en Samsung Pay, en betalen via een QR-code ligt moeilijk in de VS.

Langs de andere kant liggen daar dan weer kansen voor Amazon, aangezien de Amerikaanse QR-betaalmarkt nog grotendeels voor het grijpen ligt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business