Amazon heeft gisteren bekend gemaakt dat het gratis shipping zou beginnen aanbieden in de aanloop naar de eindejaarskoopjes. Daarmee vervalt ook voor de eerste keer tijdelijk het minimum aankoopbedrag van 25 dollar dat tot nu toe altijd vereist was voor gratis shipping.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het bedrijf uit Seattle had al begrepen dat dat minimumbedrag bij veel consumenten een doorn in het oog is, en verlaagde eerder al het bedrag van 35 dollar naar 25 dollar in Mei 2017.

Het is duidelijk dat Amazon met deze actie de eindejaarsstrijd aanbindt met Walmart en andere rivalen. Spijtig genoeg geldt de promotie enkel binnen de Verenigde Staten en is vanaf gisteren ingegaan. De deal is geldig totdat Amazon niet langer producten op tijd kan aanleveren voor de kerstperiode met de gratis levering, iets wat typisch zo’n vijf tot achttal werkdagen duurt.

De aandelen van de e-commercegigant daalden gisteren na de aankondiging met meer dan 3 procent. Toch kan het nieuws een positieve invloed hebben op de portefeuille van Jeff Bezos. Amazon hoopt op meer winst nadat vorige maand voorspeld werd dat de winst van het internetbedrijf zou stagneren. Dat jaagde investeerders schrik aan, en haalde de aandelen in de war. Toch kan er nog veel gebeuren; traditioneel gesproken is het laatste kwartaal het meest winstgevende voor Amazon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here