Paypal kondigde deze week een samenwerking aan met American Express. Het partnership zal ervoor zorgen dat kaarthouders hun opgespaarde punten zullen kunnen gebruiken wanneer ze bij PayPal winkeliers winkelen.

Advertentie

 

Tegelijkertijd zorgt de samenwerking ook voor een meer geïntegreerde winkelervaring op de PayPal- en de Amex-apps.

 

De deal lijkt sterk op overeenkomsten die PayPal eerder al afsloot met Visa en MasterCard, en volgt in de voetsporen van een aantal partnerships die de betaaldienst over de hele industrie al maakte met Apple, Google, Samsung, en recent nog Walmart. De samenwerking moet ervoor zorgen dat PayPal wat zichtbaarder wordt en sneller gebruikt wordt.

 

Naast het feit dat American Express-gebruikers nu ook punten zullen kunnen opsparen telkens wanneer ze een aankoop afronden bij een PayPal-winkelier, zal de samenwerking ook garanderen dat mobiele gebruikers van de Amex-app financiële transacties zullen kunnen verzenden via PayPal- of Venmo-app.

 

De overeenkomst toont aan dat PayPal zijn koers heeft gewijzigd gedurende de afgelopen jaren. Vandaag is PayPal steeds meer gefocust op het uitbouwen van zijn relatie met andere betaaloperatoren zoals Apple Pay of grote kredietkaarten. Op die manier heeft Paypal effectief zijn vroegere rivalen omgetoverd tot partners.

 

Het bedrijf heeft deze week ook sterke winst geboekt. Paypal tekende en groei op van 14 procent in zijn derde kwartaal, terwijl de inkomsten met 26 procent waren gestegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here